Telefonszám: +36/30/357-44-68 | Email: szentesiallatorvos@gmail.com
6600 Szentes, Sáfrán Mihály u. 43.

Írjon nekünk +
Szolgáltatások

Rendelőnkben igyekszünk pácienseink részére teljes szemészeti ellátást nyújtani. Ennek részeként az általános betegforgalomtól elkülönített, csak a szemészet részére kialakított vizsgáló helyiségben történik az ép és beteg szemű kutyák, macskák vizsgálata.

Vizsgálatainkhoz rendelkezésre állnak az egyszerűbb diagnosztikai tesztektől kezdve – Schirmer-teszt, fluoreszcein-teszt), a kézi vizsgáló eszközök – Tonovet szemnyomásmérő, monokuláris és binokuláris ophtalmoszkópok, a képi rögzítést, és archiválást lehetővé tevő digitális réslámpa és a fundus kamera, a szem belsejét láthatóvá tevő szemészeti ultrahang, illetve a legmodernebb diagnosztikai eszközök, a látásfunkció vizsgálatára alkalmas ERG (elektroretinográf)-készülék és az OCT-készülék (optikai koherens tomográf), utóbbi segítségével valós idejű szövettani felbontásban tudjuk vizsgálni a szemet.

 

A vizsgáló helyiségben történnek a szemészeti szűrések, illetve a betegségek diagnosztizálása. A vizsgálatok jelentős többsége együttműködő, nyugodt kutya esetében éber állapotban is elvégezhető. A kissé stresszesebb állatok esetében, akik nem szeretnének együttműködni, rövid ideig tartó bódítást alkalmazunk, amely bódításból a vizsgálatot követően fel is ébresztjük kedvencét. A szűrővizsgálatok során a pupilla tágítása is szükséges, amelyet a vizsgálatot megelőzően végzünk el szemcsepp segítségével kedvencén.

 

A vizsgálatot követően kezelési tervet állítunk fel, amelyet minden esetben a tulajdonossal szorosan együttműködve alakítunk ki. A kezelés történhet, szemcseppek, -krémek, illetve szájon át adható készítményekkel. Amennyiben műtéti beavatkozásra van szükség, akkor azt helyben el tudjuk végezni ambulánsan is, 1 napos sebészeti beavatkozás keretében, pl.: lézeres beavatkozás

 

A társállatok szemészeti betegségeinek műtéti ellátását szintén a legmodernebb eszközök segítségével végezzük, amelyek folyamatos fejlesztésére törekszünk.

Munkánkat segíti egy operációs mikroszkóp, műtétet rögzítő kamerával, amelynek segítségével lehetőség van mikrosebészeti beavatkozások végzésére. Rutinszerűen kezeljük a társállataink szemhéját érintő betegségeket (entropium, ectropium, szemhéjdaganatok, szemhéjsérülések ellátása, harmadik szemhéj betegségei), a szaruhártya betegségeit (sérülések ellátása, szaruhártya fekélyek kezelése, Überreiter szindróma kezelése). Az operációs mikroszkóp mellett műtőnkben megtalálható a legmodernebb minőségű phacoemulsificator készülék, amelynek segítségével lehetőség van 2,8mm-es seb készítésével, a humán medicinában alkalmazott eljárásokkal operálni a társállataink szürkehályog megbetegedését. A műtét során kutyák és macskák számára tervezett műlencse beültetésre is van lehetőség, amely jelentősen javítja a visszaadott látás fokát. A műtőnkben található Supra-lézer készülékkel noninvazív módon nyílik lehetőség a szemészeti lézersebészeti beavatkozások elvégzésére, a lézer készülék segítségével kezelni tudjuk a kutyák glaukomáját (zöldhályog, magas szemnyomás), a szaruhátyát érintő elváltozásokat (Überreiter-szindróma), illetve a digitális réslámpára felhelyezhető vezérlőfej segítségével az elemelkedett retina visszahelyezésére is lehetőség van, illetve kezelni tudjuk a retinába betörő rendellenes ereket is.

 

 

 

 

Szemészeti diagnosztika

Szemészeti szűrővizsgálatok

Konzervatív szemészeti kezelés

Szemészeti műtéti kezelés

Esetek képekben