Telefonszám: +36/30/357-44-68 | Email: szentesiallatorvos@gmail.com
6600 Szentes, Sáfrán Mihály u. 43.

Írjon nekünk +
Blog
Eszközök
2015. 02. 28.

Digitális feltéttel rendelkező réslámpa, biomikroszkóp.

 

Rendkívül összetett, a szem minden rétegére kiterjedő, valós idejű képet adó vizsgálóeszköz. A szaruhártyán lévő legkisebb anomáliát, mikrofekélyt, a szemben lévő legkisebb ereződést, endotel sejtek károsodását, szivárványhártyán lévő sérülést, szemfenéki elváltozást fel lehet ismerni vele. Segítségével a szem megnyitása nélkül a szem minden rétegére kiterjedő lézeres szemészeti műtéteket tudunk végrehajtani a szaruhártyától egészen a retináig. Szaruhártyán az ereződések megszüntetése, az elülső csarnokban a glaucomát előidéző érbesarjadzás, szivárványhártyán daganatműtétek levezénylése, a retinán a vérzések, vagy a retinaelváltozások megszüntetése, valamint cukorbetegség, illetve egyéb károsító hatások következtében bekövetkező neuropátiák megszüntetésére szolgáló műtétek vezérlését szolgálja a digitális mikromanipulációs réslámpa, biomikroszkóp.

 

 

Műtéti mikroszkóp

Kamerával felszerelt, nagy felbontású mikroszkóp, amely lehetővé teszi a műtéteink bemutatását, és archiválását. Minden szemészeti műtétünket archiváljuk későbbi elemzés, tanulmányozás, esetleg a tulajdonos kérésére a műtét részleteinek megtekintése céljából. A tulajdonosok a műtétet szükség esetén CD-n, pandrive-on, egyéb informatikai szállítóeszközön megkaphatják. A mikroszkóp teszi lehetővé a mikrosebészeti eljárásainkat, szaruhártya műtétet, szivárványhártyán végzett nyitott glaucoma műtéteket, illetve a lencseműtétet.

 

 

810 nanométeres szupralézer.

E készülék segítségével, amely a digitális réslámpához kapcsolódik a szem minden rétegére kiterjedő műtéti lehetőséget kaptunk. Úniós pályázattal sikerült ezt az eszközt az OCT készülékkel, valamint a digitális réslámpa biomikroszkóppal egyetemben megvásárolni, ez tette rendelőnket Magyarországon és Európában is egyedülálló felszereltségű rendelővé. Ezzel a lézerkészülékkel annak különböző programjaival a szaruhártya felszínétől egészen a retináig beavatkozást tudunk végezni a szemen. Abban lejátszódó káros folyamatokat megfelelő diagnosztikai eszközzel felderítve operációkat tudunk rajta végezni. Leggyakoribb műtéti metodikánk a glaucoma műtét, ez rendelőnkben szinte mindennapos műtéti eljárás a glaucoma műtét. A glaucoma műtéthez a lézerkészülék segítségével már nem kell sok esetben megnyitni a szemet, hanem az ínhártyán keresztül fotókoagulációval, vagy pedig transzcorneális műtéti megoldással iridotómiát tudunk végezni, így a glaucoma műtét tulajdonképpen azonnali gyógyulással operálható rendelőnkben. Ez a készülék alkalmas a szaruhártyában lévő érbesarjadzások megszüntetésére, a szaruhártya felszínén képződött pigment réteg leválasztására, vérzések megszüntetésére, szivárványhártyában lévő daganatos sejtek, daganatos elváltozások reszekálására, valamint a szemfenéken lejátszódó retinaleválások megszüntetésére, érújdonképződés megszüntetésére a szemfenéken, neuropátiás megbetegedések esetében beavatkozásra.