Telefonszám: +36/30/357-44-68 | Email: szentesiallatorvos@gmail.com
6600 Szentes, Sáfrán Mihály u. 43.

Írjon nekünk +
Beszámoló az II. Szentesi Szemészeti konferenciáról

2012. május 11-én került megrendezésre a második szentesi állatorvosi szemészeti konferencia.

A II. Szentesi Állatorvosi Szemészeti Konferencia célja volt, hogy bebizonyítsa, érdeklődésre tartank számot a tudomány mélységeit feszegető előadások.
A szemészeti betegségek (retina elváltozások) azon betegségek közé tartoznak, melyek leggyakrabban fordulnak elő az állatorvosi praxisunkban. Dobos- Kovács tanár úrszavait idézve: - A kiindulási pontot meg kell határozni! (mi az egészséges). Utána erre lehet hivatkozni.
Ez a konferencia több előadásában úttörő feladatot vállalt fel. Szemfenék megbetegedéseknél, kóros elváltozásoknál Magyarországon nem hallott, nem látott kutatási eredményeket mutatott be.
Mind írott, mind képi anyagában olyan ismeretek kerültek bemutatásra, melyek kiindulási pontjai lehetnek egy modern szemészeti diagnosztikai irány elindulásának. A modern eszközök (OCT, ERG, phundus kamera, pachimetria ultrahang készülék, szemnyomás mérés, phacoemusificator) visszavonhatatlanul bevonultak a magyarországi állatorvosi szemészet eszköztárába. A helyes, valós diagnózis felállítása, azok megfelelő értékelése elengedhetetlen a mai világban.
Kialakultak nagyon komoly szemészeti centrumok, nemcsak Budapesten, hanem vidéken is. Évek óta érezhető milyen nehéz elhitetni, hogy vidéken is lehet komoly tudományos munkát végezni.
Ez a konferencia reményeim szerint meghozza a vidéki állatorvosi szemészet részére a régen várt tudományos szakmai megjelenést, és általa a kollégák is betekintést nyerhetnek munkákba.
Ismét nagy létszámban jelentkeztek határon túlról érdeklődő állatorvos kollégák, valamint humán szemész kollégáik is tiszteletüket tették.
Köszönet a szervezőknek, az előadóknak és természetesen a hallgatóknak.Beszámoló a konferenciáról: 

A II. Szentesi Szemészeti Konferencia helyszíne a Megyeháza díszterme volt.


 
 

8 órakor megkezdődött a regisztráció, nagy érdeklődéssel érkezett a csépai Dr. Nagy Lajos 87 éves, ma is aktív állatorvos.
 

 
 

Szirbik Imre polgármester úr nyitotta meg az előadás sorozatot.
Első előadó prof. dr. Iounescu Iuliana a harmadik szemhéj sebészeti megoldásairól tartott előadást. Vele a szakmai vitánk már előző este elkezdődött, és csak a harmadik üveg Egri Bikavér oldotta fel.

 

 
 

Második előadó Dr. Berényi Adrienn, aki az előadása közben is ilyen mosolygós volt. Magas szintű előadást tartott a kóros szemfenéki elváltozásokról.
 

 
 

Harmadikként Dr. Fenyves Ildikó következett, aki a szemfenék szövettani anatómiáját is bemutatta CEA mellett
A két fiatal hölgy előadása rendkívül nagy tetszést váltott ki a hallgatók sorában. Előadásukon keresztül a modern diagnosztikai eszközök is bemutatásra kerültek.


 
 

A hölgyek után Pontyos Csaba következett. Csaba bemutatta az állatgyógyászatban használható modern készülékek tulajdonságait. Ezek a készülékek magas színvonalon jó diagnosztikai lehetőségeket biztosítanak elérhető áron.


 

 
 

Negyedikként került sor Dr. Dobos András délelőtti előadására, a leggyakrabban használatos szemészeti gyógyszerek (humán vagy veteriner) bemutatása indikáció szerint.

A nagy sikerű ebéd című előadást a szentesi SÉF Kft. rendezte!

 

  


  

Ebéd után következett Dr. Gyenes Ágota. Az igazgató főorvos asszony. Magyarországon elsőként operált cataractát minimalinvasiv technológiával. Előadásában bemutatta a cataracta kialakulását és műtéti megoldását. Előadása megmutatta azt, hogy a cataracta műtéteknél a szűrés, a korai felderítés milyen fontos, hogy a beteg minél hamarabb műtőbe kerülhessen.


 
 

Hatodik előadónk Sebestyén Andor professzor volt. A daganatos szemészeti betegségekről tartott előadása tartalmazta az általa évtizedek alatt szerzett tapasztalatokat. CV-247 ismét nagy érdeklődésre tartott számot.
 

 
 

Siver doktor úr a nagy előadók klasszikus stílusában tartott egy hiánypótló előadást az ultrahang készülékek működésének alapjaitól a legmodernebb képalkotásra képes készülékek tulajdonságainak bemutatásáig. Lekötötte a figyelmet, elvarázsolt és magával ragadta a hallgatókat.
 

 
 

Végül Dr. Dobos András PRA előadása zárta a konferenciát.
 

 

 
 

Zárás után a résztvevők egyértelműen kifejezték, hogy várják a III. Szentesi Állatorvosi Szemészeti Konferenciát 2013-ban!
Dr. Dobos András címzetes egyetemi docens

 

A konferencia képanyagát ITT tekintheti meg!

 

Szentesi szálláshelyek: 
Szentes.hu 
Irány Magyarország
Szállásinfo 
Csiga Apartmanház
Éjjeli Bagoly Panzió és Vendégház


Szentesi programok,látnivalók:
Szentesinfo
Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ
Szentesi Üdülőközpont
Szentes - Nevezetességek
Szentes nevezetességei
Szentes.lap.hu